Dakrenovatie Arnhem

Wilt u uw dak onderwerpen aan een grondige inspectie, of is deze toe aan renovatie? In Arnhem kunt u bij Dakcentrale Nederland B.V. terecht voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen, of neem contact op via 0575 - 21 11 00.

Functie dakrenovatie Arnhem

De kwaliteit van uw dak heeft invloed op de uitstraling van uw huis en de waarde hiervan. Daarnaast kan het veel invloed hebben op uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan resulteren in kleine beschadigingen, maar ook in doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Het verschil tussen dakrenovatie en dakreparatie is dat er bij dakrenovatie iets vernieuwd wordt aan het dak. U kunt met dakrenovatie het dak bijvoorbeeld waterafstotend maken, of beter isolerend. Bij kleine beschadigingen kan het voldoende zijn om uw dak te laten repareren. Maar als uw dak al een tijdje meegaat en vaak dezelfde problemen veroorzaakt, kan het verstandig zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Arnhem

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen uitgroeien tot grotere schade, en hoge kosten met zich meebrengen. Dergelijke onkosten en onveilige situaties zijn te voorkomen door het tijdig renoveren van uw dak. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw dak, kunnen we bij Dakcentrale Nederland B.V. een dakinspectie bij u uitvoeren en deze in kaart brengen. We zouden aanraden om zo’n inspectie standaard eens in de zoveel tijd te laten uitvoeren. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar plekken die een risico vormen voor lekkage, beschadigingen in de dakbedekking en in de dakgoot.

Kosten dakrenovatie Arnhem

De kosten van dakrenovatie zijn afhankelijk van de grootte van het dak, het type dakbedekking en het soort beschadigingen. Dakrenovatie aan een schuin dak kost bijvoorbeeld veel meer tijd dan aan een plat dak. Daarbij is materiaal als bitumen minder prijzig dan dakpannen. U bent gemiddeld zo’n 1000 tot 1600 euro kwijt aan renovatie van een plat dak. Voor een schuin dak kan dat al snel ergens tussen de 4000 en 5000 euro uitkomen.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden, als u uw dak wilt laten renoveren. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om het tegelijkertijd met andere dakwerkzaamheden te doen. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen of Dakisolatie, het vervangen van dakgoten of het laten reinigen van uw dak.

Daarnaast is het verstandig u te laten verzekeren van goede luchtdichtheid van uw dak, om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen. Vraag u ook eens af of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Als dit zo is, kunt u er het beste voor kiezen om de hele dakbedekking te vervangen. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met Dakcentrale Nederland B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakcentrale Nederland B.V. werken we veilig en snel. We bieden scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Arnhem kunt u voor iedere dakrenovatieklus terecht bij Dakcentrale Nederland B.V.. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 0575 - 21 11 00.