Schoorsteen onderhoud Arnhem

Net als andere delen van uw huis is ook de schoorsteen onderhevig aan verval. Een bekend probleem is bijvoorbeeld een schoorsteen lekkage, waardoor vochtschade in de schoorsteen zelf en de woonkamer op kan treden. Het kan echter ook zijn dat de schoorsteenklep niet meer goed werkt of dat het metselwerk aan vervanging toe is.

In Arnhem en omstreken kan Dakcentrale Nederland B.V. u van een oplossing voorzien. Bel 0575 - 21 11 00 voor het herstel van uw schoorsteen of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Lekkage schoorsteen in Arnhem

Als u een vermoeden heeft dat er zich een lek in de schoorsteen bevindt, moet u niet aarzelen om een ervaren dakdekker in te schakelen. Door middel van een grondige inspectie kan de oorzaak van het lek achterhaald worden en kan er direct worden gewerkt aan een efficiënte oplossing. Hoe langer u wacht, hoe duurder de uiteindelijke reparatie waarschijnlijk zal uitvallen.

Een schoorsteen lekkage is meestal het gevolg van beschadigd metselwerk. Omdat de schoorsteen blootstaat aan veel natuurgeweld, kan het voorkomen dat er scheuren ontstaan in het metselwerk. Ook problemen met de dakbedekking en isolatie rondom de schoorsteen of verschralingen van het voegwerk, kunnen een ernstige lekkage bespoedigen. Zeker wanneer de loodslab rondom de schoorsteen beschadigd is geraakt, is het tijd om een ervaren dakdekker te bellen.

Het is moeilijk om problemen met de schoorsteen zelf te verhelpen. Ten eerste loopt u het risico veel vuil de woning binnen te halen, ten tweede hebben de meeste mensen niet de benodigde apparatuur om een lek snel op te sporen. Een dakdekker kan snel zien waar de fout zich bij de schoorsteen bevindt en hij kan eventueel ook de binnenkant met een camera controleren. Met een rookproef kunnen daklekkages ook worden opgespoord.

Contacteer Dakcentrale Nederland B.V. voor schoorsteenreparatie Arnhem

In veel huizen hebben mensen tegenwoordig een schoorsteen. Dat is niet zozeer voor de warmte maar vooral voor de gezelligheid. Een knisperend vuurtje kan de sfeer in de woonkamer inderdaad aanzienlijk verhogen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om periodiek onderhoud aan uw schoorsteen te plegen. Gebeurt dit niet kan het voorkomen dat de schoorsteen verstopt raakt. De rook kan dan niet meer naar buiten en slaat terug de woonkamer in. Dat is niet alleen vies maar ook gevaarlijk, met koolmonoxidevergiftiging als grootste risico.

In veel Europese landen, zoals Duitsland, Zweden en België, is het inmiddels ook verplicht om een schoorsteen ieder jaar te laten inspecteren. Nederland gaat wellicht ook die kant uit, maar tot dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om goed voor de schoorsteen te zorgen.

Lekkages in de schoorsteen kunnen namelijk ook voor vochtschade zorgen in uw woonkamer. Een dakdekker kan eenvoudig zien of het metselwerk aan reparatie toe is, en in hoeverre uw schoorsteen nog jaren meekan. Bij Dakcentrale Nederland B.V. hebben we veel ervaring met het repareren en inspecteren van schoorstenen. We delen deze kennis dan ook graag. Neem dus snel contact met ons op. Dat kan via 0575 - 21 11 00 en ons contactformulier.