Dak ontmossen Arnhem

Waarom het goed is om een dak altijd te ontmossen? U heeft het misschien weleens gezien bij oudere daken: een dikke, ondoordringbare laag mos, die zich als een kleedje over het dak heeft uitgespreid. Dat lijkt misschien romantisch, maar het dak kan er ook ernstig door beschadigd raken.

Vooral in de winter, wanneer het mos door de vrieskou uitzet, kunnen er scheuren en barsten in de dakbedekking ontstaan. Deze scheurtjes bieden op hun beurt mogelijkheden voor water om naar binnen te sijpelen, waardoor daklekkage en dus vochtschade kan optreden.

Aangezien mos zorgt voor de een versnelling van het natuurlijke slijtageproces is het belangrijk om uw dak periodiek te behandelen. Bovendien ziet het dak er zonder mos netter uit en kunnen daken beter drogen. Zo kunt u op dure dakreparaties besparen. Het dak ontmossen is dus een goede vorm van dakonderhoud!

Hoe gaat dak ontmossing in zijn werk?

Ontmossen kunt u tegenwoordig doen met of zonder reinigingsmiddelen. Afhankelijk van de aantasting kunt u kiezen voor de meest geschikte aanpak. Mocht u ervoor kiezen een reinigingsmiddel te gebruiken moet is het eerst zaak dat het dak goed wordt schoongespoten.

Gebruik daarvoor een V-straal die een druk aankan van 80 tot 90 bar. Nadat het dak is schoongespoten, kan het reinigingsmiddel worden aangebracht. Voor optimaal gebruik moet het enige uren inwerken. Hierna wordt het dak nogmaals schoongespoten en kunt u hopelijk alle mosresten definitief verwijderen.

Ontmossen dak Arnhem door Dakcentrale Nederland B.V.

Na het ontmossen is het geen verkeerd idee om alsnog een dakinspectie te laten doen. De verwijdering van het mos legt vaak allerlei kleine mankementen bloot, zoals loszittende dakpannen of kapotte stukken lei.

Verder is het verstandig om een eventuele terugkeer van het mos te voorkomen door het dak te behandelen met een anti-mos coating. Dit maakt toekomstige controles niet onnodig, maar de dak coating helpt wel om de groei van het mos sterk te verlangzamen.

In Arnhem is Dakcentrale Nederland B.V. al jaren de aangewezen partij om uw dak snel en effectief te laten behandelen. Onze dakdekkers zijn professioneel en hebben ruime ervaring met alle soorten van dakbeschadiging. Mocht u benieuwd zijn naar onze methodes en tarieven, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord. U kunt ons altijd bellen op 0575 - 21 11 00 of het contactformulier invullen.