Dak ontmossen in Arnhem

U hebt het misschien weleens gezien bij oudere daken: een dikke, ondoordringbare laag mos, die zich als een kleedje over het dak heeft uitgespreid. Dat lijkt misschien romantisch, maar het dak kan er ook ernstig door beschadigd raken. Vooral in de winter, wanneer het mos door de vrieskou uitzet, kunnen er scheuren en barsten in de dakbedekking ontstaan. Deze scheurtjes bieden op hun beurt mogelijkheden voor water om naar binnen te sijpelen, waardoor vochtschade kan optreden.

Aangezien mos zorgt voor de een versnelling van het natuurlijke slijtageproces is het belangrijk om uw dak periodiek te behandelen. Bovendien ziet het dak er zonder mos verzorgder uit en kunnen met name rietdaken beter drogen. Het riet blijft dan aanmerkelijk langer van goede kwaliteit, en zo kunt u op dure reparaties besparen.

Hoe gaat ontmossen in zijn werk?

Ontmossen kun je tegenwoordig doen met of zonder reinigingsmiddelen. Afhankelijk van de aantasting kun je kiezen voor een geschikte aanpak. Mocht je ervoor kiezen een reinigingsmiddel te gebruiken moet je eerst zorgen dat het dak wordt schoongespoten. Gebruik hiervoor een V-straal die een druk aankan van 80 tot 90 bar. Nadat je het dak hebt schoongespoten, kun je het reinigingsmiddel aanbrengen. Voor optimaal gebruik moet je het enige uren laten inwerken. Hierna wordt het dak nogmaals schoongespoten en kun je hopelijk alle mosresten definitief verwijderen.

Ontmossen door Woningverbeteraar Buitenhuis

Na het ontmossen is het geen verkeerd idee om alsnog een controle te laten doen van uw dak. De verwijdering van het mos legt vaak allerlei kleine mankementen bloot, zoals loszittende dakpannen of kapotte stukken lei. Verder is het verstandig om een eventuele terugkeer van het mos te voorkomen door het dak te behandelen met een anti-mos coating. Dit maakt toekomstige controles niet onnodig, maar de coating helpt wel om de groei van het mos sterk te verlangzamen. In Arnhem is Woningverbetering Buitenhuis al jaren de aangewezen partij om uw dak snel en effectief te laten behandelen. Onze dakdekkers zijn professioneel en hebben ruime ervaring met alle soorten van dakbeschadiging. Mocht u benieuwd zijn naar onze methodes en tarieven, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.